Политика на връщане и замяна

Ню Реа ЕООД следва международните стандарти за връщане и отказ на поръчка, учредени от Европейския потребителски център и Комисията за защита на потребителите в България. Всеки клиент може да върне получената от него поръчка, според нашата политика за връщане и замяна на стоки при спазване на настоящата политика и на общите условия на сайта. Всяка една поръчка, направена в онлайн магазин profesionalna-kozmetika.com, може да бъде заменена или върната в срок от 14 дни, считано от датата на предаване на куриер към клиента при следните условия и стъпки:

 

Замяна на продукт

Замяната на продукт става много лесно.Ако желаете да замените продукт от Вашата доставена поръчка, направете следното:

 • Свържете се с нас на един от посочените контакти, за да уточните най-удобния за Вас метод за замяна на закупения продукт;
 • След като получим пратката и се уверим, че е запазен търговския вид на стоката, ние ще изпратим към Вас новата пратка с желаните от Вас продукти;
 • Замяна на продукт е препоръчителна за продукт на същата или по-висока стойност от първоначално закупения. В случай, че при размяна изберете продукт на по-ниска стойност, разликата в цената ще бъде запазена като кредит, който можете да ползвате по-късно за пазаруване;
 • Стойността на куриерските услуги в двете посоки при размяна е за сметка на Клиента.

 

Връщане на продукт

Попълнете Приложение № 6 към чл. 47, ал. 1, т. 8 и чл. 52, ал. 2 и 4 от ЗЗП и се уверете, че продуктът, който желаете да върнете отговаря на условията за връщане. Попълнете задължително:

 • Номера на Вашата поръчка (ще го намерите в e-mail-а с потвърждение на поръчката или във Вашия профил, ако пазарувате като регистриран потребител)
 • Причина за връщане на стоката;
 • Посочете, че желаете изцяло възстановяване на сумата от наша страна;
 • Разходите по транспорта (куриерски такси) на върната поръчка се поемат от Вас. След като получим пратката ще се свържем с Вас, за да потвърдим получаването й, както и че стоката е в запазен вид, който позволява да я приемем обратно.
 • Не изпращайте стоките с транспортни компании, които ще искат от нас наложен платеж. В такъв случай пратката няма да бъде приета.

 

Връщане на пари

След като получим обратно върнатата от Вас стока, ние ще възстановим сумата до 14 дни при плащане с наложен платеж. В този случай, ще получите парите си като пощенски паричен превод или по банков път на посочена от Вас банкова сметка. За получаването на паричен превод в офиса на куриера ще Ви изискат единствено лична карта.

 

Късни замени

При извънредни ситуации и открити дефекти можете да подмените избран артикул и в по-дълъг от стандартния срок. Тези случаи ще бъдат разглеждани от екипа на profesionalna-kozmetika.com индивидуално и ще бъдат изпълнени извън посочената тук политика и съгласно общите условия на сайта.

 

Условия, на които трябва да отговаря продукта

Потребителят е длъжен да съхранява получените от Ню Реа ЕООД стоки, тяхното качество и безопасност по време на срока по чл. 55, ал.1 от Закона за защита на потребителите. За да бъдат върнати обратно или заменени закупените продукти, задължително условие е те да бъдат в изряден търговски вид, без да са използвани и без да е нарушена целостта на опаковката. Продуктите трябва да отговарят на вида, в който са получени от потребителя. На връщане и отказ не подлежат продукти, които не отговарят на тези условия:

 • Стоките да НЕ са с нарушена цялостна опаковка;
 • Стоките да НЕ са със скъсани или липсващи етикети и/или аксесоари;
 • Стоките да НЕ са надраскани или повредени по какъвто и да е било начин;
 • Стоките да НЕ са използвани;
 • Стоките да НЕ са със замърсявания;
 • Стоките да НЕ са с липсващи части.

При упражнено право на отказ, когато върнатите стоки са използвани, нарушена е целостта на опаковката им или вида, в който са получени, потребителят заплаща за своя сметка средствата, необходими за привеждане на стоките в добър търговски вид (почистване, отремонтирвне идр.), ако това е възможно с оглед вида употреба. В този случай търговецът може да удържи от сумата, подлежаща на възстановяване, средствата, които е заплатил за привеждане на стоките в добър търговски вид или да откаже да приеме връщането на стоката на клиента без предупреждение, при положение, че даден артикул, който е върнат от клиента, не отговаря на гореспоменатите изисквания и е невъзможно привеждането му в добър търговски вид.

Обърнете внимание, че: за стоки, за които не може да бъде упражнено право на отказ от договора (поради естеството на самите стоки, тяхното предназначение, както и при всички други обстоятелства съгласно чл.57 от ЗЗП) това обстоятелство е посочено до съответната стока.

 

Важна информация

Изложените в онлайн магазин profesionalna-kozmetika.com артикули са с реални техни снимки. Въпреки това различните монитори показват цветовете по различен начин, затова може да има цветово несъответствие между получената стока и показаната в уеб сайта. Ние полагаме големи усилия да покажем стоките в максимално реалния им вид. Желателно е, когато връщате за замяна или отказ стоки, да бъдат опаковани максимално близко до начина по който са Ви били изпратени от нас. Така шансовете да бъдат повредени по време на транспорт намаляват значително.

 

Отказ от поръчка

Всеки клиент може да откаже получена от него поръчка в рамките на 14 работни дни считано от датата на получаване. Желанието за отказ от поръчка от страна на купувача е необходимо задължително да бъде заявено предврително чрез формата в страница Връщане на стоки, като бъде посочена номера на поръчката. (Ще го намерите в e-mail-а с потвърждение на поръчката или във Вашия профил, ако пазарувате, като регистриран потребител). Отказани поръчки се изпращат обратно към Доставчика съгласно общите условия и настоящата политика.

 

Нашата политика

Всички стоки, които биват заменяни или връщани на Ню Реа ЕООД, трябва да са в запазен отличен търговски вид с оригиналната опаковка, всичките им прилежащи етикети и аксесоари и съпътстващи документи.В случай, че някои от гореспоменатите атрибути са повредени или липсват, Ню Реа ЕООД си запазва правото да върне стоката на купувача без предупреждение.

 

Други разпоредби

Екипът на profesionalna-kozmetika.com запазва правото си да променя настоящата Политика за връщане и замяна по всяко време, без предизвестие, като новите условия ще бъдат публикувани на настоящата страница. Настоящата Политика за връщане и замяна важи за онлайн магазин profesionalna-kozmetika.com и за неговите клиенти (купувачи). С публикуването на евентуални промени в условията, клиентите автоматично се считат за уведомени за новите условия и ги приемат.

Последна актуализация: Декември 2018